Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

УЧЕШЋЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ АНУРС-а НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ТРАНЗИЦИЈА У НОВО ДРУШТВО У ПОДГОРИЦИ
19.03.2014.

Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик Рајко Кузмановић и генерални секретар академик Драгољуб Мирјанић учествоваће у раду Међународне научне конференције „Транзиција у ново друштво“, која се у Подгорици одржава у периоду од 20. до 22. марта 2014. године, у организацији Црногорске академије наука и умјетности, Свјетске академије наука и умјетности, Европске академије наука и умјетности и Асоцијације академија европских земаља.

У раду ове конференције учествоваће око 80 угледних научника из региона и свијета, који ће изложити реферате у оквиру тематских области: Политичке и економске промјене; Животна средина, енергија и одрживост; Људи и машине, Опште теме од значаја за човјечанство. Уводно предавање на отварању конференције одржаће добитник Нобелове награде за физику и потпредсједник Руске академије наука академик Зорес Иванович Алферов.

Предсједник Кузмановић учествоваће у раду Конференције са темом „Контроверзе у процесу транзиције у ново друштво“, а генерални секретар Мирјанић „Утицај чистих технологија на друштво будућности“.

У оквиру ове конференције Свјетска академија наука и умјетности и Свејтски универзитетски конзорцијум организују посебну сесију посвећену изазовима и новинама у образовању, која је отворена за све учеснике конференције.

Црногорска академија наука и умјетности штампаће зборник радова у коме ће бити објављени сви реферати са конференције.


Читања 2607


Штампај

2017© btgport.net