Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

САСТАНАК СА УРЕДНИЦИМА СТРУЧНИХ РЕДАКЦИЈА ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
03.12.2013.

Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске и предсједник Уређивачког одбора Енциклопедије Републике Српске заказао је састанак са уредницима стручних редакција Енциклопедије, који је одржан у АНУРС-у 28. новембра 2013. године. Састанаку су присуствовали академик Раде Михаљчић, главни уредник Енциклопедјие РС, чланови Централне редакције и уредници стручних редакција.
Предсједник Кузмановић је, на почетку самог рада, указао на хитност дјеловања уредника стручних редакција, како би се завршиле све одреднице од А до Д за први том Енциклопедије. С обзиром на то да је раније упућен захтјев свим уредницима стручних редакција да утврде да ли недостају још неке одреднице у азбучнику, да доставе предлоге за одреднице за које сматрају да требају ући у енциклопедије и да одреде ауторе у складу са Критеријумима за азбучник Енциклопедије Републике Српске.
Предсједник Кузмановић и главни редактор академик Михаљчић истакли су да уредници стручних редакција требају подстакнути ауторе да што прије заврше писање одредница, како би оне могле ићи у сљедеће фазе обраде.
Уредници редакција преузели су обавезу да, у краћем временском року, утврде стање и статус одредница у својим стручним редакцијама, те да предузму неопходне кораке према предлогу Уређивачког одбора Енциклопедије.
Такође је закључено да се сви чланови Централне редакције укључе у рад заједно са уредницима стручних редакција, како би се посао што брже и квалитетније обавио.
Сви присутни на овом састанку сагласили су се да је пројекат Енциклопедија Републике Српске најзначајнији пројекат и да је заједнички интерес да се он што прије заврши.Читања 1199


Штампај

2017© btgport.net