Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДВАДЕСЕТОГОДИШЊИЦЕ АНУРС-а
01.10.2013.

Академија наука и умјетности Републике Српске обиљежава у овој, 2013. години, двадесет година од свог утемељења. У оквиру обиљежавања овог јубилеја планирано је више активности, које ће се одвијати од септембра до децембра 2013. године.

Прва активност је излагање преко двадесет Академијиних издања на сајму књига у Бањалуци од 17 до 23. септембра 2013. године.
Потом слиједи одржавање округлог стола на тему „Репродуктивно здравље – услов биолошког опстанка народа“ 8. октобра 2013, у организацији Одјељења медицинских наука АНУРС-а, излагање и промоција Академијиних издања на 58. Међународном сајму књига у Београду од 20. до 27. октобра 2013. године, те округли сто на тему „Претпоставке и могућности унапређења конкурентности привреде Републике Српске“ 11. новембра у организацији Одјељења друштвених наука.

Централна манифестација обиљежавања двадесетегодишњице АНУРС-а одржаће се 6. и 7. децембра 2013. године. Тада ће бити одржана Свечана сједница Скупштине Академије у оквиру које ће предсједник академик Рајко Кузмановић одржати пригодну бесједу, биће додјељена признања заслужнима за рад и развој Академије, промовисана Монографија Академије, отворена изложба ликовних дјела у изложбеном салону Академије, те одржан округли сто на тему „Улога академија наука и умјетности у развоју друштва будућности“.


Читања 1304


Штампај

2018© btgport.net