Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

Округли сто „Репродуктивно здравље – услов опстанка“, 8.Oктобар 2013.
26.09.2013.

У оквиру програма обиљежавања двадесет година постојања Академије наука и умјетности Републике Српске, Одбор за репродуктивно здравље Одјељења медицинских наука организује Округли сто „Репродуктивно здравље – услов опстанка“ у уторак, 8. октобра 2013. године, са почетком у 9,00 часова.
Циљ организовања округлог стола је да се покушају наћи одговори да ли у веома сложеној демографској ситуацији ишта смије да буде важније од бриге за опстанак једног народа; да ли је пад наталитета, недовољно рађање, најучесталија незаразна болест код нас; да ли смо довољно пажње посветили адолесцентима на тој великој животној раскрсници ...
Ова и бројна друга питања су сигурно добар разлог и повод за одржавање округлог стола посвећеног овој теми, гдје ће се покушати на научној и стручној основи наћи одговори и донијети закључци, са надом да ће се на тај начин утицати на популациону политику.
На округлом столу, поред уводних излагања, седам предавача изложиће радове везане за репродуктивно здравље и демографију.

Позив за учешће у раду округлог стола, поред чланова Академије, упућен је институцијама чије су надлежности везане за ову тему.

ПРОГРАМ РАДА

Читања 3302


Штампај

2018© btgport.net