Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PROMOCIJA PRVOG TOMA ENCIKLOPEDIJE REPUBLIKE SRPSKE U SANU

15.03.2018.Imajući u vidu saradnju dviju akademija i značaj koji Srpska akademija nauka i umetnosti ima u Republici Srbiji, prvi tom Enciklopedije Republike Srpske biće predstavljen pred širokim auditorijem akademika ANURS i SANU, naučnih i kulturnih radnika, te drugih javnih ličnosti iz Republike Srpske i Srbije, upravo u ovom hramu nauke i umjetnosti u Beogradu, 15. marta 2018. godine u 12.00 časova. 
Goste će pozdraviti predsjednik SANU, akademik Vladimir Kostić. Enciklopediju će promovisati akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS, akademik Ljubomir Zuković, potpredsjednik ANURS, akademik Vaskrsija Janjić, potpredsjednik ANURS i akademik Dragoljub Mirjanić, generalni sekretar ANURS. Promociju će voditi akademik Ljubomir Maksimović, potpredsjednik SANU.
U svom predstavljanju prvog toma, akademik Rajko Kuzmanović govoriće o procesu nastajanja ovog leksikografskog  djela, od začeća ideje do prikupljanja i obrade podataka, te o svim poteškoćama sa kojima se Akademija susretala u realizaciji sastavljanja i publikovanja Enciklopedije Republike Srpske. Takođe će biti riječi o samom značaju koji Enciklopedija ima kao lična karta i nezaobilazan priručnik sistematizovanog znanja iz raznovrsnih naučnih disciplina, kulture i umjetnosti koji će trajno doprinositi širenju znanja o Republici Srpskoj.

 

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab