Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

IZLOŽBA DJELA BORISLAVA ALEKSIĆA - PUT U NIŠTA

10.05.2019.


Galerija Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, u svojim programskim i izlagačkim aktivnostima razotkriva, osvjetljava i čuva od zaborava našu istorijsku i kulturnu baštinu, autore i djela iz savremene likovne umjetnosti, nauke i književnosti.

Ovom posthumnom izložbom djela Borislava Aleksića, koji sasvim sigurno pripada najznačajnijim umjetnicima srpskog kulturnog prostora, u drugoj polovini 20. vijeka, Galerija ANURS želi da podsjeti najširu javnost na ulogu i značaj Aleksića, kao umjetnika i dugogodišnjeg pedagoga u našoj savremenoj likovnoj umjetnosti. Životni put Borislava Aleksića vezan je za sve naše društvene tokove i utkan u svagki segment njegovog stvaralačkog opusta.

Ova mala retrospektivna izložba nastala je u saradnji sa porodicom Borislava Aleksića, koja je u svom izbjegličkom zavežljaju uspjela sačuvati bar dio djela i time omogućila da ugradimo značajno kocku u naš mozaik savremenog umjetničkog stvaralaštva.

Bez obzira na naslov izložbe Put u ništa, vizuelno putovanje kroz djelo Borislava Aleksića razotkriva nam visoku umjetničku artikulaciju, raskošan senzibilitet i razvijen taktilan osjećaj za likovnu kulturu.

Izložba će biti otvorena 10. Maja 2019. godine u 20.00 časova u Galeriji ANURS-a. Zainteresovani će moći posjetiti izložbu svakog radnog dana do 10. juna 2019. godine.

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab