Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

XI MEĐUNARODNI NAUČNI SKUP SAVREMENI MATERIJALI 2018

31.08.2018.


Jedanaesti međunarodni naučni skup „Savremeni materijali“ održaće se 3. Septembra 2018. Godine sa početkom u 9.00 časova u Velikoj sali Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.
Skup će otvoriti predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, akademik Rajko Kuzmanović, a učesnike skupa pozdraviće ministar nauke i tehnologije dr Alen Šeranić.
Pokrovitelj ove, jedanaesete po redu, međunarodne konferencije je Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske. Materijalnu podršku skupu dali su Elektroprivreda Republike Srpske, Univerzitetski klinički centar Banjaluka i Komora doktora medicine Republike Srpske te im se ovim putem zahvaljujemo.
I na ovom skupu, biće predstavljena najnovija istraživanja i saznanja iz oblasti savremenih materijala.O značaju izabrane teme i interesa naše domaće naučne javnosti najbolje svjedoče dvanaest plenarnih predavanja i 83 rada koji će biti prezentovani u okviru poster sesije. Ukupan broj autora svih radova je 273, i to je osnovni pokazatelj da  veliki broj istraživača zajednički učestvuje u ovim istraživanjima. S obzirom da su istraživanja i razvoj ove oblasti prioriteti gotovo svih zemalja u svijetu, posebno najrazvijenijih, svoja saznanja i iskustva  prenijeće nam , pored domaćih,  eminentni naučnici iz: Srbije, Slovenije, Crne Gore,Makedonije,Hrvatske,Ruske federacije,SAD, Katara, Italije, Hong Konga, Njemačke, Ukrajine, Južne Afrike, Austrije ,Francuske,Holandije, FBiH i RS.
Ovo je, slobodno možemo reći , jedinstvena prilika za našu naučnu i stručnu javnost da se direktno uključi u najnovije tokove istraživanja savremenih  materijala i njihovoj primjeni. 
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab