Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

Otvorena izložba ,,Savremena srpska grafika"

29.05.2018.


U Galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, 29. maja 2018. godine u 20.00 časova,  otvorena je izložba ,,Savremena srpska grafika".
Tokom otvaranja izložbe istaknuto je da su njegovanje, baštinjenje i afirmacija umjetnosti inicijalni su postulati svakog društva, te je i značaj djelovanja ANURS-a u tom kontekstu nemjerljiv i ta pozicija se, između ostalog, potvrđuje kroz rad Galerije ANURS-a. 
Izložba ``Savremena srpska grafika`` nastala je sa idejom da se, u sažetom obimu, javnosti pruži uvid u recentnu produkciju umjetnika iz Republike Srpske i Srbije. Organizovanje ovakve izložbe ima višestruk i dalekosežan značaj, koji će se u budućnosti reflektovati u različitim sferama društveno-umjetničkog života. Umjetnici čija su djela izabrana za ovu izložbu su: Milica Antonijević, Risto Antunović, Gabrijela Bulatović, Miloš Đorđević, Ranka Lučić Janković, Slobodan Knežević Abi, Velizar Krstić, Aleksandar Mladenović Leka, Milena Maksimović Kovačević, Miodrag Mlađović, Bojan Otašević, Gordana Petrović, Branko Raković, Milan stašević, Nevenka Stojsavljević i Milivoje Unković.
Ova izložba ima dodatnu važnost koja se ogleda u činjenici da sa njom započinje proces formiranja Grafičke zbirke ANURS-a. Zastupljeni autori donirali su radove Galeriji, što je prvi korak u nastajanju grafičkog fundusa ove ustanove. Sa nastankom ovog fonda započeta je praksa kolekcioniranja umjetničkih djela, s obzirom na to da je ovo prva zbirka u ANURS-u. 
Izložba će biti otvorena do 30. juna 2018. godine.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab