Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

ODRŽANA OSMA KONFERENCIJA PODUNAVSKIH AKADEMIJA

22.09.2017.


Delegacija Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, u sastavu akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik i akademik Drago Branković, sekretar Odjeljenja društvenih nauka, učestvovala je u radu Osme konferencije akademija podunavskih zemalja, koja je održana 21. i  22. septebmra 2017. godine u Beogradu.
Organizator Konferencije je Evropska akademija nauka i umjetnosti, a domaćin Srpska akademija nauka i umetnosti.

U toku dvodnevnog rada, predstavnici akademija i drugih naučnih institucija iz Evrope diskutovali su o problemima u slivu rijeke Dunav, kao i o problemima sa kojima se susreću univerziteti u tranziciji. 
U okviru sesije Univerziteti u tranziciji bilo je rijeći o savremenim kretanjima visokog obrazovanja i krizi koja se osijeća u cijelom regionu. Tokom ove sesije predstavnici Akademije su izložili saopštenje u kome su naveli glavne probleme visokoobrazovnih institucija, kao i dali svoje predloge za pravce daljeg razvoja.

Nakon podnošenja referata, učesnici su prihvattili smjernice u kojima se navodi da je neophodno izvršiti  ozbiljnu kvalitativnu reformu visokog obrazovanja, uključujući donošenje novih zakona koji se odnose na ovu oblasti.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab