Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

ODRŽANA PRVA SJEDNICA ORGANIZACIONOG ODBORA NAUČNOG SKUPA „REFORMA VISOKOG OBRAZOVANjA – PUTEVI I STRANPUTICE“

30.05.2017.



 
Prva sjednica Organizacionog odbora naučnog skupa „Reforma visokog obrazovanja – putevi i stranputice“ održana je 30. maja 2017. godine u 12,00 časoca u Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske.
Održavanje ovog skupa predviđeno je zajedničkim programom rada za 2017. godinu,  koji su usvojile Srpska akademija nauka i umetnosti i Akademija nauka i umetnosti Republike Srpske.
Sjednicu je otvorio akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS i predložio da se konstituiše Odbor. Za predsjednika Organizacionog odbora izabran je akademik Drago Branković. Prvoj sjednici prisustvovali su članovi ANURS-a Rajko Kuzmanović, Drago Branković, Dragoljub Mirjanić, Vaskrsija Janjić, Snežana Savić i Esad Jakupović, članovi SANU-a Dušan Teodorović i Vladica Cvetković, te rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Radoslav Grujić.
Na ovoj sjednici Odbor je utvrdio da se skup održi u Banjoj Luci u drugoj polovini novembra 2017. godine. Takođe su utvrđeni radni naslovi za oblasti koje će biti obuhvaćene skupom: Mreža visokog obrazovanja, Finansiranje visokog obrazovanja, Položaj nauke u visokom obrazovanju, Kadrovska politika, Modeli organizovanja i autonomija visokog obrazovanja.
Zaključeno je da će nakon održavanja skupa svi radovi, sa sažecima na engleskom jeziku, biti objavljeni u zborniku radova.



Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab