Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PREDSJEDNIK ANURS-a PRIMIO NOVOIZABRANOG DEKANA PRAVNOG FAKULTETA

07.04.2017.



Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović primio je danas, 7. aprila 2017. godine, u posjetu novoizabranog dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Željka Mirjanića.
Ovom prilikom dekan Mirjanić iznio je da svoje planove za unapređenje rada Pravnog fakulteta, kako u obrazovnom procesu, tako i u organizacionom i kadrovskom smislu.
Predsjednik Kuzmanović podržao je planove novoizabranog dekana, ističući važnost nastavka razvoja Pravnog fakulteta, te saradnje Akademije sa ovim fakultetom.
Predsjednik Kuzmanović upoznao je dekana Mirjanića da će se Akademija aktivno uključiti u reformske tokove visokog obrazovanja, te da je u ovom trenutku od velike važnosti donošenje novog Zakona o visokom obrazovanju.
Dekan Mirjanić pozvao je predsjednika Kuzmanovića da održi predavanje studentima na temu mjesta i uloge ustava u ustavnom sistemu.
Zaključeno je da se tradicionalna saradnja Akademije i Pravnog fakulteta nastavlja i da će u narednom periodu biti povećano učešće nastavnika Pravnog fakulteta u aktivnostima Akademije.


 

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab