Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

IZVJEŠTAJ O RADU AKADEMIJE NAUKA I UMJETNOSTI REPUBLIKE SRPSKE U IZBORNOM (MANDATNOM) PERIODU OD 1. DECEMBRA 2012. DO 1. DECEMBRA 2016. GODINE

14.03.2017.


Predsjedništvo Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, u skladu sa članom 48, tačka e) Statuta ANURS-a, svake godine Skupštini Akademije podnosi izvještaj o radu. Takođe, na kraju četvorogodišnjeg mandata Predsjedništva (koji čine: predsjednik, dva potpredsjednika, generalni sekretar, član Predsjedništva, te četiri sekretara odjeljenjȃ i njihovi zamjenici), podnosi se izvještaj Skupštini za protekli mandatni period.
U skladu sa navedenim, sačinjen je i ovaj izvještaj, u nešto kraćoj verziji, u kojem je dat hronološki pregled rada i djelovanja organa i tijela ANURS-a – Skupštine, Predsjedništva, Izvršnog odbora Predsjedništva, odjeljenjâ, odborâ, Galerije – ali i detaljnije informacije o projektu izrade Enciklopedije Republike Srpske, izdavačkoj djelatnosti, organizovanju naučnih skupova i izložbi, realizaciji drugih projekata, međuakademijskoj saradnji, finansiranju Akademije, te ostalim brojnim aktivnostima.

IZVJEŠTAJ O RADU ANURS U IZBORNOM PERIODU OD 1. DECEMBRA 2012. DO 1. DECEMBRA 2016. g.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab