ПРОМОВИСАНА СПОМЕНИЦА АКАДЕМИКА ВЕСЕЛИНА ПЕРИЋА

24.05.2011.


Делегација Академије наука и умјетности Републике Српске учествовала је у раду научног скупа Наука и идентитет, који је у организацији Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву одржан 21. и 22. маја 2011. године. Предсједник Академије академик Рајко Кузмановић одржао је поздравни говор на овом скупу.


У склопу наведених активности, Академија наука и умјетности Републике Српске промовисала је издање Споменица академику Веселину Перићу 21. маја 2011. године у 13 часова на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.
Ово издање посвећено је преминулом академику Веселину Перићу, угледном професору, једном од оснивача Академије наука и умјетности Републике Српске. Академик Перић дао је значајан допринос оснивању и  раду Академије, био је њен потпредсједник и члан Предсједништва.

Ова споменица као издање Академије наука и умјетности Републике Српске садржи неколико поглавља.  Осим стручних радова најуваженијих домаћих и страних научника из области математичких наука, она садржи и текстове блиских колега и сарадника академика Перића, писане живом рјечи, осликавајући његов топли дух.

Промоцију је свечано отворио и о  академику Перићу говорио предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик Рајко Кузмановић, те академик Љубомир Зуковић, потпредсједник Академије, академик Драгољуб Мирјанић, генерални секретар Академије и проф. др Миленко Пикула, декан Филозофског факултета у Источном Сарајеву.
Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб