ПРЕДСЈЕДНИКУ КУЗМАНОВИЋУ УРУЧЕН СЕРТИФИКАТ О ЧЛАНСТВУ У ЕВРОПСКОЈ АКАДЕМИЈИ НАУКА И УМЈЕТНОСТИ

09.03.2009.



Предсједнику Академије наука и умјетности Републике Српске академику Рајку Кузмановићу, на свечаној пленарној сједници 7. марта 2009. године у Салзбургу,  уручен је цертификат о избору у Европску академију наука и умјетности. Предсједник Кузмановић изабран је у децембру 2008. године за редовног члана Европске академије наука у петој класи – Одјељењу за правне, друшптвене и економске науке.

Цертификате о избору новим члановима Европске академије наука и умјетности уручио је предсједник Европске академије проф. Феликс Унгер, уз присуство протектора Академије предсједника Словеније Данила Тирка, предсједника Владе њемачке федералне државе North-Rhine Westphalia Јиргена Ритгерса и професора Универзитета у Салзбругу др Максимилијана Фусла.

Предсједник Кузмановић је овим поводом изјавио да ово није само велико признање за њега, већ и за Академију наука и умјетности Републике Српске и Републику Српску у цијелини.

Предсједник Кузмановић такође је рекао ``Европска академија наука и умјетности, као европски парламент науке и образовања, представља снажан основ за развој друштва знања, неопходног за све народе``.

Свечаној сједници присуствовале су истакнуте личности из цијеле Европе и свијета,а међу новоизабраним члановима Академије налазили су се угледни научници од Кине и Русије до Шпаније и Енглеске.

 

Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб