ИЗЛОЖБА ДЈЕЛА БОРИСЛАВА АЛЕКСИЋА - ПУТ У НИШТА

10.05.2019.


Галерија Академије наука и умјетности Републике Српске, у својим програмским и излагачким активностима разоткрива, освјетљава и чува од заборава нашу историјску и културну баштину, ауторе и дјела из савремене ликовне умјетности, науке и књижевности.

Овом постхумном изложбом дјела Борислава Алексића, који сасвим сигурно припада најзначајнијим умјетницима српског културног простора, у другој половини 20. вијека, Галерија АНУРС жели да подсјети најширу јавност на улогу и значај Алексића, као умјетника и дугогодишњег педагога у нашој савременој ликовној умјетности. Животни пут Борислава Алексића везан је за све наше друштвене токове и уткан у свагки сегмент његовог стваралачког опуста.

Ова мала ретроспективна изложба настала је у сарадњи са породицом Борислава Алексића, која је у свом избјегличком завежљају успјела сачувати бар дио дјела и тиме омогућила да уградимо значајно коцку у наш мозаик савременог умјетничког стваралаштва.

Без обзира на наслов изложбе Пут у ништа, визуелно путовање кроз дјело Борислава Алексића разоткрива нам високу умјетничку артикулацију, раскошан сензибилитет и развијен тактилан осјећај за ликовну културу.

Изложба ће бити отворена 10. Маја 2019. године у 20.00 часова у Галерији АНУРС-а. Заинтересовани ће моћи посјетити изложбу сваког радног дана до 10. јуна 2019. године.

Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб