ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ДУГОРОЧНОЈ САРАДЊИ ИЗМЕЂУ АНУРС-а и МУЗЕЈА САВРЕМЕНЕ УМЈЕТНОСТИ РС

03.04.2019.


Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик Рајко Кузмановић и директорица Музеја савремене умјетности Републике Српске Сарита Вујковић потписали су Споразум о дугорочној сарадњи између двије институције, 3. априла 2019. године у АНУРС-у.
 
Овим споразумом биће унапријеђена институционална сарадња у стручном и техничком смислу, са циљем да се омогуће заједнички наступи који ће афирмисати културно стваралаштво Републике Српске, како у земљи, тако и у иностранству.
 
Овом приликом предсједник Кузмановић истакао је да је Академија до сада има потписане споразуме са 16 институција из земље и свијета, али је од посебног интереса сарадња са домаћим институцијама и унапређење научног, умјетничког и културног развоја Републике Српске. С тим у вези, сарадња са Музејом савремене умјетности РС је од посебне важности, јер у времену кризе културног идентитета повезивање институција које утичу на његово грађење има велику улогу.
 
Сарита Вујковић, директорица Музеја, рекла је да Споразум практично значи јачање сарадње која траје већ дуги низ година, а која се односи на заједничке пројекте када је ријеч о изложбеним активностима.  Изразила је увјерење да ће сарадња овим споразумом бити проширена и на друге активности, а посебно публиковање монографија и одрганизовање научних скупова.
Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб