Одржан округли сто „Свјетски дан шума“

21.03.2018.


У Академији наука и умјетности Републике Српске, у организацији Одбора за биотехничке науке Одјељења природноматематичких и техничких наука, обиљежен је Свјетски дан шума одржавањем округлог стола на исту тему.  Организацију скупа су подржали Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Министарство науке и технологије РС и ЈПШ "Шуме Републике Српске, те Шумарски факултет Универзитета у Бањој Луци.
Округли сто одржан је 21. марта 2018. године у Великој сали АНУРС-а, а присуствовали су му представници високошколских установа, научници и истраживачи који се баве овом области, те представници других јавних институција.
Предсједник АНУРС-а академик Рајко Кузмановић свечано је отворио скуп, те нагласио колико је значајно посветити пажњу природи, очувању животне средине и биодиверзитета у условима брзог напретка савремених технологија.
Скупу се, у уводном дијелу, обратио и министар науке и технологије проф. др Јасмин Комић.
Реферате су поднијели др Хојка Крајгер, проф. др Саша Орловић, проф. др Владан Иветић и проф. др Милан Матаруга са колегом проф. др Зораном Говедаром.

 

ПРОГРАМ РАДА СКУПА

Више информација са скупа можете погледати путем линкова:

РТРС - јутарњи програм, 8.27 часова

Српска данас од 41.10 мин

Емисија У Фокусу

Писани медији:

КАПИТАЛ

НЕЗАВИСНЕ НОВИНЕ

Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб