ПРВА СЈЕДНИЦА ПРЕДСЈЕДНИШТВА АНУРС-а

20.04.2017.


Прва сједница Предсједништва Академије наука и умјетности Републике Српске, у новом сазиву, одржаће се 21. априла 2017. године у 11.00 часова у Малој сали Академије у Бањој Луци.
Сједницом ће предсједавати предсједник Академије, академик Рајко Кузмановић, а присуствоваће јој академик Љубомир Зуковић, потпредсједник, академик Васкрсија Јањић, потпредсједник, академик Драгољуб Мирјанић, генерални секретар, академик Драго Бранковић, секретар Одјељења друштвених наука, дописни члан проф. др Бранко Летић, секретар Одјељења за књижевност и умјетности, академик Бранко Шкундрић, секретар Одјељења природноматематичких и техничких наука, академик Драган Данелишен, секретар Одјељења медицинских наука и академик Алекса Буха, члан Предсједништва.
На овој сједници биће усвојен коначан ивзвјештај о раду Академије у 2016. године, као и финансијски извјештај за 2016. годину. Такође ће бити разматран план рада за 2018. годину и оквирни буџет за 2018-2020. годину.
С обзиром на то да се након избора новог руководства именују и нови сазиви одбора Академије и одјељенски одбори, на овој сједници биће именовани чланови тих одбора. Такође ће бити именовани чланови одбора за научне скупове које ће Академија организовати у овој години, а то су: Реформа високог образовања – токови и странпутице у развоју високог образовања, Двадесет и пет година Републике Српске и специјалне и паралелне везе, Савремени материјали 2017, Стратегије развоја и економске сарадње малих земаља у условима глобализације и регионалних интеграција, Стање и перспективе за развој села у Републици Српској, Језик и писмо данас, Српска филозофија или филозофија код Срба, те свечана академије посвећена Вуку Караџићу.
Поред ових текућих питања, на сједници ће бити размотрени видови сарадње са другим академијама, изнесена информација о завршетку рада на првом тому Енциклопедије Републике Српске, формулисан приједлог за измјену и допуну Правилника о финансирању пројеката који ће бити упућен Министарству науке и технологије Републике Српске, именована академик Снежана Савић за уредника зборника радова Двадесет пет година Народне скупштине Републике Српске и друга питања.
Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб