ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА НАЦИОНАЛНОГ САВЈЕТА СРБА СЛОВЕНИЈЕ

12.04.2017.



Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик Рајко Кузмановић и министар за економске односе и регионалну сарадњу у Влади Републике Српске госп. Златан Клокић примили су данас,  12. априла 2017. године, представницике Националног савјета Срба  Словеније. Овом приликом предсједник Кузмановић и министар Клокић разговарали су са представницима НССС-а о могућностима сарадње НССС-а и институција Републике Српске.
Предсједник Кузмановић и министар Клокић нагласили су да је од великог значаја рад Националног савјета, који настоји да обједини српску дијаспору у Словенији, да ју повеже са матичним земљама и омогући сарадњу у свим областима живота, посебно привредној и научно-образовној области.
Мр Бранислав Рајић, предсједник НССС-а изнио је циљеве Стратегије која је у припреми и замолио да Министарство за регионалне односе Републике Српске и Академија наука и умјетности Републике Српске дају своје сугестије прије доношења коначног текста Стратегије.
Поред предсједника НССС-а, састанку су присуствовали и мр Виктор Ковачевић, потпредсједник НССС-а, гђица. Емилија Митровић, члан Главног одбора НССС-а и госп. Никола Тодоровић, секретар НССС-а.
На овом састанку донијети су закључци на основу којих ће се одвијати даља сарадња.





Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб