ПРЕДСЈЕДНИК АНУРС-а ПРИМИО НОВОИЗАБРАНОГ ДЕКАНА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА

07.04.2017.Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик Рајко Кузмановић примио је данас, 7. априла 2017. године, у посјету новоизабраног декана Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, проф. др Жељка Мирјанића.
Овом приликом декан Мирјанић изнио је да своје планове за унапређење рада Правног факултета, како у образовном процесу, тако и у организационом и кадровском смислу.
Предсједник Кузмановић подржао је планове новоизабраног декана, истичући важност наставка развоја Правног факултета, те сарадње Академије са овим факултетом.
Предсједник Кузмановић упознао је декана Мирјанића да ће се Академија активно укључити у реформске токове високог образовања, те да је у овом тренутку од велике важности доношење новог Закона о високом образовању.
Декан Мирјанић позвао је предсједника Кузмановића да одржи предавање студентима на тему мјеста и улоге устава у уставном систему.
Закључено је да се традиционална сарадња Академије и Правног факултета наставља и да ће у наредном периоду бити повећано учешће наставника Правног факултета у активностима Академије.


 

Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб