Радна посјета предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића Академији наука и умјетности Републике Српске

12.08.2016.



Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик Рајко Кузмановић примио је данас, 12. августа 2016. године у радну посјету предсједника Народне скупштине Републике Српске господина Недељка Чубриловића.

На радном састанку, који је одржан у Кабинету предсједника АНУРС-а, два предсједника разговарали су о могућностима сарадње између Народне скупштине Републике Српске и Академије наука и умјетности Републике Српске, као највише научне и умјетничке институције у Републици Српској.
Предсједник Кузмановић и предсједник Чубриловић сагласили су се да је потребно успоставити континуирану сарадњу између највише законодавне и највише научне институције, а које су од виталног значаја за Републику.

С тим у вези, договорено је да Академија наука и умјетности Републике Српске, са Универзитетом у Бањој Луци и Универзитетом у Источном Сарајеву, под покровитељством Народне скупштине Републике Српске организује округли сто о теми „Двадесетпет година постојања и рада Народне скупштине Републике Српске“, 9. децембра 2016. године. Организовање овог округлог стола биће саставни дио програма активности поводом обиљежавања јубилеја двадесетпете годишњице постојања и рада Народне скупштине, као највишег уставотворног и законодавног органа власти у Републици Српској.

У оквиру опште теме, Уставом и законом утврђених надлежности Народне скупштине Републике Српске, првенствено ће се елаборирати питања њених уставотворних, законодавних, програмскоразвојних, финансијских, изборних, политичкоконтролних и међународних функција.
Предвиђено је да медијски покровитељ округлог стола буде Радио-телевизија Републике Српске.
Учесници овог округлог стола биће истакнути научни и стручни радници, те носиоци највиших јавних функција и активности протеклог двоиподеценијског периода њиховог дјеловања у највишим органима власти, посебно уставотворне и законодавне власти.
Реферати саопштени на овом скупу биће објављени у посебном зборнику радова.



 




 

Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб