У Челинцу представљена издања АНУРС

10.06.2013.



На књижевној вечери коју су 10. јуна у Челинцу организовали Народна библиотека «Иво Андрић» и СПКД «Просвјета» представљена су издања Академије наука и умјетности Републике Српске Зборник радова «Република Српска 20 година развоја» и Трактати о уставноправном положају РС. О књигама су говорили предсједник АНУ РС Рајко Кузмановић, академици Драго Бранковић и Драгољуб Мирјанић и директор челиначке библиотеке Јелена Иванковић.

Зборник радова «Република Српска 20 година развоја» чини 55 реферата који су на научном скупу одржаном 17. и 18. септембра прошле године поводом обиљежавања двадесетогодишњице постојања Републике Српске поднијели истакнути научни и јавни радници је 100. књига објављена у издању Академије наука и умјетности РС. Трактати о уставноправном положају РС објављени су на руском језику, а ради се о 30. по реду књизи академика Рајка Кузмановића који је поред тога објавио и преко 200 научних радова.

Промотори су истакли да обе ове књиге свједоче о оправданости стварања и јачања Републике Српске као јединог гаранта очувања идентитета и слободе српског народа у БиХ.





Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб