Посјета предсједника комплексу Андрић град у Вишеграду

30.01.2013.


Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик Рајко Кузмановић посјетио је данас, 29. јануара 2013. године, комплекс Андрић град у Вишеграду.

Предсједника Кузмановића примио је директор Андрић града, који му је овом приликом показао до сада саграђене објекте те недавно отворени мултиплекс биоскопа, књижаре и нове зграде општине.
Директор Андрић града истакао је при томе да је Академија дала значајан допринос израдом концепта рада и развоја Андрићевог института, који ће бити главни носиоц свих културних, научник и умјетничких пројеката у будућности.

Предсједник Кузмановић нагласио је да ће Академија увијек подржавати идеје и пројеката који доприносе очувању културно-историјских вриједности и у том смислу им пружати пуну подршку, а чланови Академије директно ће се укључити у рад Института.

Предсједник Кузмановић и директор Андрић града сагласили су се да је изградња Андрић града и живот који се већ одвија у његовим здањима и на градском тргу већ утицао на стварање позитивније духовне и културне климе у Републици Српској, полако остављајући иза себе кризу морала, знања, образовања и духовне просвјећености. У овом тренутку то је био пресудан корак који је Републику Српску трајно опредјелио да развија свијест о очувању културног, научног и умјетничког насљеђа нашег народа и у том смилу настави даљу афирмацију Републике на међународном плану.
Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб